Hva trengs for å samle Speedway regionalt?

Speedway er en ganske ukomplisert sport. Motorsporten som har fotfeste i Sverige og noen andre land, har ikke tatt av for fullt i Norge. Likevel har vi mange gode utøvere, og dessuten nok av plass og folk som er interesserte.

En del handler om engasjement, en annen del om planlegging. For uten de to vil man ikke kunne bygge sporten til de nivåene som mange vil. Vi skal se på hvorfor de to er så viktige og hvordan dette kan brukes til å smale Speedway også regionalt i landet.

Engasjement og frivillighet

Disse to prinsippene kan lett oversettes til to viktig ting. Nemlig tid og penger. Det er faktisk så enkelt å si at dersom flere jobbet iherdig for Speedway-sporten lokalt, ville mye ha sett annerledes ut. Visst har vi klubber og sponsorer som er mer enn villige, men det mangler ennå mange frivillige til å dekke behovet som trengs for å bygge Speedway regionalt.

Kan det løses med et system, spør mange seg. Hva er crm og er det riktig system?

Kjenn dine omgivelser bedre med CRM

Med CRM satt i system får man det beste utgangspunktet for å lykkes. CRM er bygd opp slik at man får full oversikt over de ulike interesseområdene, slik som kunder, salg, innkjøp, lager, kontakter, potensielle samarbeid, administrasjon, vedlikehold med masse mer. Alt blir automatisert, slik at det skal bli lettere for dem som sitter med ansvaret å holde styr.

For å lykkes regionalt, må man komme i gang lokalt. De lokale krefter sitter ikke bare i motorsport-miljøet, men det er en god start. Det er mange som er interessert å få synliggjort merkevaren sin. Vær imøtekommende, interessert og energisk i møte med dem.

Ta det neste steget

Når de lokale kreftene samler seg, kan de møtes. Når de møtes, for eksempel til konkurranser, har man skapt et regionalt engasjement. Men det må investeringer til for å avholde speedway. Man må ha HMS i orden og kunne reglene for arrangering av slike begivenheter.

CRM og engasjement er med hele veien og holder styr og får jobben gjort. Med flere som samarbeider om samme mål, er det dessuten enklere å lykkes, dersom man har en sterk leder for jobben. For når interessekonflikter oppstår, må man tørre å tre ett steg tilbake for å begynne på nytt.