“Battle of Vikings”

Den svenske ekstremenduro-konkurransen “Battle of Vikings” er Nord-Europas største konkurranse innen motorsykkelsport. Den går gjennom knallhardt terreng og ulike hinder, og er en konkurranse kun for de barskeste vikinger i vår tid. Extreme Enduro har oppstått i Europa hvor konkurranser som Gilles Lalay Classic og Erzberg Rodeo ble populære både blant førere og tilskuere. Dette spredte seg deretter raskt til andre land der flere ulike racingtyper utviklet seg. Fellesnevneren er at disse konkurransene er svært fysisk krevende og meget vanskelige teknisk sett.

Hvor kommer vikingene fra?

Som vi vet, er jo både svensker, dansker og nordmenn kjent for å ha vært tøffe vikinger engang. Men i Sverige tok det likevel en stund før ting begynte å skje. Deres stolthet, “Novemberkåsan”, var i følge mange en ekstrem enduro-konkurranse som i likhet med Battle of Vikings, og en stor fest for publikum. Vi måtte likevel vente helt til 2010 før endurokjørere i Europa fikk denne nye stor utfordringen å bryne seg på. Det at nordmenn gjør det bra i Extreme Enduro er heller ikke noe sjokk. Motor cross er noe svært mange driver med i ungdommen, og med mye variert terreng å kjøre i, så er det fort gjort å komme på topp.

Hvordan komme i gang

Det er nok en guttedrøm for mange å kunne bli så god at man blir klar for et løp som Battle of Vikings. Men hvor skal man egentlig begynne? I dag starter barn helt nede i 5-årsalderen med noe som kalles minicross. Denne sporten foregår på enkle baner uten hopp, men med svinger og humper. Fra 2001 ble det lov i Norge å skaffe barna minicrossere med 2 og 4 hjul samt mini snøscooter. På denne måten kan de trene opp balansen ute i terrenget tidlig, for deretter å avansere til større motorsykler etter hvert. Men hva koster egentlig en slik sport? Det er klart at det å investere i motorsykler og hengere kan bli litt dyrt, men Sammenlign bankene hos Consida, så finner du helt sikkert noen gode lånebetingelser.