Kjente norske navn innen speedway

 

Skandinavere er spesielt kjent for å gjøre det godt i raske sporter, og speedway er ikke noe unntak. Vi har ikke så mange verdenskjente navn, men de hevder seg rimelig godt i Europa, våre raske menn. Siden et par sølv og bronse i VM først på 90-tallet, har det dog vært lite medaljer å se.

Rune HoltaTeam Auto WIC. 24 Hours of Resistance international motorcycle

Nå er det ikke alltid nordmenn på topp i VM, men en av våre beste emigrerte til Polen, og har kjørt veldig bra under både polsk og svensk flagg. Rune Holta er hans navn, og han har tatt VM-tittelen tre ganger. Holta er fortsatt aktiv, og hans karriere har nå vart i over 20 år. Han mottok i 2007 utmerkelsen Det gylne fortjenestekors, og i 2010 fikk har Ridderkorset for sin innsats innen sporten – dessverre i Polen.

Rune Sola

Dette er et typisk eksempel på å krøke en god krok tidlig – allerede som 21-åring i 2006 fikk Sola klatret opp på NM-pallen, og det helt til topps. Også i 2007, 2008 og 2009 tok han seg til topps i NM, noe som må sies å være en bra prestasjon.

Mikke Bjerk

Mikke Bjerk har vunnet både individuelle og par-gull i speedway, og denne mannen viser ingen tegn til å sakke ned på farten. I 2015 var det med Lars Daniel Gunnestad på laget, og i 2016 var det med Lasse Madland Fredriksen. Vi gleder oss til å se hva 2017 har på lager for denne flotte speedway-føreren.

Lars GunnestadBlack tyre tracks

Pensjonert speedway-fører, som allerede som 17-åring kjørte seg opp til gull i NM i speedway. Han er fortsatt Norges mestvinnende med totalt 10 gull i lomma. Også Gunnestad kjørte i en periode for polske lag, og han var hele fem ganger plukket ut som wild card i GP, men fikk aldri fast plass. Gunnestad la opp i 2006, etter nesten to tiår på banen.

Thomas og Lars Daniel Gunnestad

Sønner av Lars Gunnestad, og Lars Daniel (eldstesønn) tok allerede i 2011 tre NM-gull. Thomas fikk stå på toppen i 2012, da Lars Daniel kjørte i Sverige. Begge guttene har altså tatt etter sin far og vunnet NM i ung alder.