Bygg ditt eget spikertelt

Når man bestemmer seg til hvor vogna skal stå for en stund, er det vanlig å bygge eller kjøpe et spikertelt som en forlengelse av stua. Dette er rett og slett fire vegger som man setter opp rundt inngangen til campingvogna. I noen tilfeller kan det være bare tre vegger, dersom man vil ha åpen front for eventuelt å kunne grille under tak.

Finn gode instruksjoner
På nett kan man finne det meste, også informasjon om spikertelt og hvordan man kan sette det opp. Det viktigste er at man leter opp nødvendig informasjon før man begynner, og at man følger disse instruksene for et bra resultat. Man kan bestille halvferdige eller ferdige vegger, slik at man kan bare montere spikerteltet, men dette er kanskje for juks å regne? Det kommer vel an på hva man syns selv. Det finnes også en egen Facebook-gruppe for alt det man trenger å vite om spikertelt, hvordan tegne det, tips for å unngå problemer, hva kan gjøre jobben lettere og så videre.

Travel Trailer Caravaning. RV Park Camping at Night.

Husk å forhåndsbestille materialene
En del av planleggingen er å beregne hvor mye materialer du trenger, og hvilke materialer du bør ha klart på forhånd og ikke. Kanskje må du også bestille vinduer på nett for bedre pris og utvalg, og få det levert i god tid, slik at du får fraktet dem til vogna før du skal begynne byggingen av spikerteltet. For noen er også viktig at spikerteltet er eksklusivt og robust, så det kan være aktuelt å bestille for eksempel laftet spikertelt, og da er timingen på bestillingen veldig viktig, slik at det blir levert mens du har tid til å jobbe på teltet. Og er man ikke snekker, kan det være greit å planlegge godt og arrangere mye hjelp, eventuelt bestille ferdige vegger som man setter opp.

Sett av god tid
Det er liten tvil om at dersom man ikke er snekker eller har en skokk av venner som kan hjelpe, så er det viktig å sette av nok tid til å få jobben gjort – og det skikkelig. Selv om du har mange venner som hjelper, må man sette dagene av i god tid, slik at alle som skal være med på jobben, har mulighet til å legge det tiden av i sin timeplan. Lykke til!