Riktig hjelm for Speedway

La oss se på hva Speedway egentlig er til å begynne med. Formålet er å komme seg gjennom banen raskere enn motstanderen med motorsykler. Det er vanligvis mellom 4-6 syklister. I denne sporten så er motorsyklene bygd på en spesiell måte. Det som er spesielt er at det kun har ett gir. Det vil si at man må virkelig planlegge når man bruker gassen for å komme seg greit gjennom svingene. I tillegg er det nemlig sånn at syklene ikke har noen bremser. Det er veldig vanlig at de som kjører syklene bruker den løse konsistensen som bakken har til å skli seg forbi svingene i større fart.

Dette vil selvfølgelig si at det kan være nokså farlig å drive med denne sporten. Dersom man mister kontrollen så kan det gå galt, spesielt når det som sagt ikke er noen bremser på sykkelen. Spesielt viktig er det at man passer på hodet sitt når man kjører løpene sine. Derfor er det veldig viktig å handle inn den rette hjelmen og spesielt en crosshjelm fra denne nettsiden. Dette kan være med å redde hodet fra en alvorlig hjernerystelse. På de lange strekningene av banen så kan syklene faktisk komme i over 100 kilometer i time. Dette sier noe om farlig det er, og la oss nevne igjen at det ikke er noen bremser på syklene.

Dersom man skal drive med dette er det også veldig viktig å holde seg i riktig form slik at man faktisk har utholdenheten som trengs for å drive med sporten. En av de viktigste delene av kroppen sin som man må trene opp er blant annet kjernen. Når man skal flytte sykkelen rundt så må man også ha rå styrke for å håndtere vekten av den med presisjon. Utenom det så er det også utholdenhet og fleksibilitet.

Den neste løpet som er arrangert i verdensmesterskapet skjer i Polen den 18.05.2019. Dersom man er engasjert i denne sporten og har lyst til å dra dit for å se på.

La oss se litt på historien til Speedway. Sporten ble for første gang gjennomført antakeligvis i Australia i 1920-årene. Det første verdensmesterskapet ble arrangert i 1937. Det ble fort den mest dominante motorsporten i U.S.A. Den originale banen var oval og strekte seg rundt 320 meter.

Hva er viktig å vite når man skal kjøre i denne sporten, sånn rent taktisk? Det viktigste man må vite er at man kjører på lag. Det er oftest to mot to i løpet. Poengsystemet er som følger: den som ankommer på førsteplass får tre poeng, andre plass får to poeng, tredje plass ett poeng, og sisteplass får null. Her må man samarbeid for å prøve å komme seg på både første og andreplass på laget. Taktikkene er for mange til å nevne, men det er forberedelsen som kanskje teller mest.